• 8 - veckorsprogram i mindfulness MBSR höst 2017

   

  Är du nyfiken på mindfulness och vad det kan innebära för dig att bli mer medvetet närvarande? Möt dig själv på ett djupare plan genom att gå programmet MBSR - mindfulnessbaserad stressreduktion.

   

  Deltagarna i vårens MBSR-program tyckte att programmet var en 5 - poängare av 5 möjliga och samtliga angav i utvärderingen att de skulle rekommendera programmet till någon annan.

   

  Anmäl intresse för MBSR hösten 2017 redan nu via kontaktformuläret.

  Innehåll

  Du introduceras i mindfulness som kan minska stress, förhindra depression och göra livet lugnare. Gruppen träffas under åtta veckor för meditationsträning (insiktsmeditation), utveckling av självkunskap och reflektion (samt en heldag för tyst retreat).

  • MBSR - programmet (teori och forskning)
  • vad mindfulness innebär
  • mindfulnessmeditation
  • stressbeteende och hållbar stresshantering
  • psykopedagogik - så fungerar vi
  • att prioritera för själslig ro
  • självmedkänsla (self compassion)
  • komma i kontakt med det som är viktigt för dig
  • kurskompendium

   

  Programmet följer Jon Kabat - Zinns upplägg vid Center for Mindfulness i USA. Kursen gäller som Steg 1. Det innebär att du får tillgodoräkna dig kursen om du vill undervisa i MBSR. För mer info om lärarutbildningen se cfms.se eller fråga Åsa Andtskär.

   

  Gratis introduktionsträff med föreläsning och prova-på. Introduktionsträffen är obligatorisk för alla som vill gå MBSR och har nu varit, men om du är väldigt intresserad av att gå MBSR kan du höra av dig och få information via telefon. Maila Åsa via formuläret.

   

  Tider

  Torsdagar. 28/9 och 23/11 kl 17.30 - 20.30 (träff 1 och 8). 5/10, 12/10, 19/10, 26/10, (lov v 44), 9/11, 16/11 kl 17.30 - ca 20.00.

  Tyst dag 12/11.

  Lokal: IOGT Vattentorget, Växjö.

   

  Tyst dag 12/11 Kl 9.00 - 16.00. Lokal: Kalvsviks bygdegård.
  Retreaten ingår obligatoriskt i programmet, men är öppen för alla som gått mindfulnesskurser eller ACT med inslag av meditation. Självklart kan man avstå att delta på Tyst Dag om man går MBSR-programmet, men man får då inte något kursintyg.

   

  Programmet är upplevelsebaserat och du behöver prioritera tid till övning som utförs i vardagen och egen meditationsträning mellan träffarna. Du bör kunna delta på introduktionsträffen, samtliga 8 träffar och på den tysta dagen så när du anmäler dig ska du bocka av tiderna i din kalender. Du får deltagarunderlag för din träning och tillgång till ljudfiler med meditationer.


  Kursanmälan
  Anmälan till MBSR-programmet via formuläret. Sista anmälningsdag snarast.

  Du får ett bekräftelsemail med information om hur du betalar. Din plats är garanterad när du betalat avgiften. Tänk på att alltid kontrollera din skräppost eftersom många mail hamnar där.

   

  Priser

  3200 kr för privatpersoner (kan delas upp i två betaltillfällen). Rabatt 10% om du prenumererar på nyhetsbrevet eller har gått mindfulnesskurs för Åsa Andtskär.

  4900 kr/person exkl moms för organisationer och företag.

   

  Övriga rabatter: inom mindfulnesstraditionen ges möjlighet att få rabatt på kurser om man har en väldigt ansträngd ekonomi, men är högt motiverad att gå programmet. Två personer kan få upp till 40% rabatt av mig (kurspris 1920kr). Kontakta Åsa och ta ett samtal om rabatten.

  Student och pensionär 40% rabatt (kurspris 1920kr).

   

  Early Bird!
  Anmäl dig till kursen före 1 juni så får du en bok som är relevant för kursen i samband med din kursstart. Värde ca 200 kr.

   

  Om ni är en grupp på minst 10 personer t ex på en arbetsplats kan vi starta en grupp efter överenskommelse. Hör av er!

All Posts
×