• Nästa 8 - veckorsprogram i mindfulness MBSR våren 2019.

   

  Är du nyfiken på mindfulness och vad det kan innebära för dig att bli mer medvetet närvarande? Möt dig själv på ett djupare plan genom att gå programmet MBSR - mindfulnessbaserad stressreduktion.

   

  Deltagarna i MBSR-programmet våren 2017 tyckte att programmet var en 5 - poängare av 5 möjliga och samtliga angav i utvärderingen att de skulle rekommendera programmet till någon annan.

   

  Anmäl intresse för MBSR våren 2019 redan nu via kontaktformuläret.

  Innehåll

  Du introduceras i mindfulness som kan minska stress, förhindra depression och göra livet lugnare. Gruppen träffas under åtta veckor för meditationsträning (insiktsmeditation), utveckling av självkunskap och reflektion (samt en heldag för tyst retreat).

  • MBSR - programmet (teori och forskning)
  • vad mindfulness innebär
  • mindfulnessmeditation
  • stressbeteende och hållbar stresshantering
  • psykopedagogik - så fungerar vi
  • att prioritera för själslig ro
  • självmedkänsla (self compassion)
  • komma i kontakt med det som är viktigt för dig
  • kurskompendium

   

  Programmet följer Jon Kabat - Zinns upplägg vid Center for Mindfulness i USA. Kursen gäller som Steg 1. Det innebär att du får tillgodoräkna dig kursen om du så småningom vill undervisa i MBSR. För mer info om lärarutbildningen se cfms.se eller fråga Åsa Andtskär.

   

  Gratis introduktionsträff med föreläsning och prova-på före kursstart. Introduktionsträffen är obligatorisk för alla som vill gå MBSR.

   

  Tyst dag
  Retreaten ingår obligatoriskt i programmet, men är öppen för alla som gått mindfulnesskurser eller ACT med inslag av meditation. Självklart kan man avstå att delta på Tyst Dag om man går MBSR-programmet, men man får då inte något kursintyg.

   

  Programmet är upplevelsebaserat och du behöver noggrant prioritera tid till övning som utförs i vardagen och egen meditationsträning mellan träffarna för att kunna tillgodogöra dig programmet fullt ut. Du bör kunna delta på introduktionsträffen, samtliga 8 träffar och på den tysta dagen så när du anmäler dig ska du bocka av tiderna i din kalender. Du får kurskompendium för din träning och tillgång till ljudfiler med meditationer.


  Kursanmälan
  Anmäla intresse för MBSR-programmet via formuläret.

  Du får ett bekräftelsemail med information om hur du betalar. Din plats är garanterad när du betalat avgiften. Tänk på att alltid kontrollera din skräppost eftersom många mail hamnar där.

   

  Om ni är en grupp på minst 10 personer t ex på en arbetsplats kan vi starta en grupp efter överenskommelse. Hör av er!

All Posts
×